De laatste jaren is  er steeds meer aandacht voor veilig en gezond sporten, zowel op fysiek als mentaal vlak. Als club konden we niet anders dan deze tendens mee volgen en iemand aan te duiden als Aanspreek punt Integriteit (API).  Voor onze club is dit Veronique Van Roey, zij volgde een opleiding bij de Vlaamse trainers school tot club-API.

Bij haar kunnen (jeugd-)spelers en alle betrokken van de club (of haar spelers)  terecht voor volgende zaken: een vraag, bezorgdheid of melding in verband met pestgedrag of een situatie die de fysieke of mentale integriteit in gevaar (lijkt) te brengen en die verband houd met de club, haar leden, trainers of bestuur. Een gesprek is steeds vertrouwelijk. De club-API zal niet zelf optreden in de situatie, maar kan je wel helpen door naar je te luisteren, te bemiddelen, je te ondersteunen en/of  door te verwijzen naar de gepaste diensten of organisaties.  Je bereikt haar per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 0498 07 78 47, we maken dan een afspraak zodat we voldoende tijd en privacy hebben voor een gesprek.

Spreek je toch liever iemand anders van de trainers of het bestuur dan is dit nog altijd een mogelijkheid. De club-API zal hen dan ondersteunen indien ze dit nodig achten. BACSS wil een warme club zijn, waar iedereen zich thuis voelt. Zit je zelf met iets of maak je je zorgen om iemand anders? Aarzel dan niet en spreek iemand aan!